• Liderul din a treia generație a ajuns la putere după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit în 2011 în urma unui atac de cord.
  • De-a lungul anilor au existat speculații cu privire la starea sa de sănătate – care este un secret de stat bine păzit, la fel ca data nașterii sale – se crede că are 39 de ani.
  • Scăderea sa în greutate în urmă cu câțiva ani i-a făcut pe unii să speculeze că aceasta ar putea fi cauzată de o stare de sănătate precară.

Oficialii sud-coreeni au folosit inteligența artificială pentru a estima greutatea liderului nord-coreean Kim Jong Un, scrie Sky News. El părea obosit, cu cearcăne clare în jurul ochilor în timpul apariției sale publice din 16 mai, și a fost estimat la o greutate de peste 140 kg, conform analizei AI”, a declarat Yoo Sang-bum, membru al comisiei parlamentare de informații, pentru reporteri după o ședință de informare a Serviciului Național de Informații.

El nu a precizat ce software a fost folosit, dar a spus că se crede că liderul nord-coreean suferă de o tulburare de somn severă”, citând un raport al serviciilor de informații potrivit căruia Coreea de Nord a colectat intensiv cele mai recente informații medicale privind tratamentul insomniei pentru înaltul său oficial.

Agenția de spionaj a Coreei de Sud monitorizează posibilitatea ca Kim Jong Un să intre într-un cerc vicios” de dependență crescută de alcool și nicotină și să se confrunte cu o insomnie tot mai gravă, având în vedere cantitatea mare de țigări și gustări străine care sunt expediate în Nord, a adăugat el. De-a lungul anilor au existat speculații cu privire la starea sa de sănătate – care este un secret de stat bine păzit, la fel ca data nașterii sale – se crede că are 39 de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Scăderea sa în greutate în urmă cu câțiva ani i-a făcut pe unii să speculeze că aceasta ar putea fi cauzată de o stare de sănătate precară. Cu toate acestea, fotografiile în care apare luna trecută examinând un satelit militar de spionaj împreună cu fiica sa par să arate că a luat în greutate de atunci. Liderul din a treia generație a ajuns la putere după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit în 2011 în urma unui atac de cord.

Citește și: