• Sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor pentru viitorul micuţilor, spun 80% dintre respondenţii unui studiu.
  • Doar 14% pun pe primul plan siguranţa financiară.
  • Conform studiului, părinţii acordă o importanţă deosebită sănătăţii copiilor lor.

Un studiu recent comandat de Cord Blood Center a analizat priorităţile şi temerile părinţilor români în ceea ce priveşte sănătatea copiilor lor. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că sănătatea copiilor reprezintă principala dorinţă a părinţilor, cu o pondere semnificativă în preferinţele lor.

Astfel, conform noului studiu, părinţii acordă o importanţă deosebită sănătăţii copiilor lor, aceasta reprezintând principala lor dorinţă pentru viitorul micuţilor în cazul a aproape 80% dintre respondenţi. Siguranţa financiară, deşi este un aspect important în viaţa oricărui părinte, este pusă pe primul plan doar de 14% dintre aceştia.

În încercarea de a asigura sănătatea micuţilor, 64% dintre viitoarele mame ar investi în analize genetice, 51% ar opta pentru o asigurare privată de sănătate, iar 50% dintre femei consideră recoltarea de celule stem ca pe o măsură de precauţie şi plasă de siguranţă pentru viitorul copilului lor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aspectul financiar, o prioritate pentru mame

În luarea deciziei, 41% dintre femei mărturisesc faptul că trebuie să acorde o atenţie mai mare aspectului financiar atunci când iau în considerare alegerile privind sănătatea copilului lor. Cu toate acestea, rolul medicului ginecolog este unul important, iar recomandările acestuia şi informaţiile pe care le transmite reprezintă principala sursă de informare pentru 72% dintre femei şi 76% dintre bărbaţi.

Într-un procent mai mic, dar care însă nu poate fi ignorat, 9% dintre bărbaţi şi 6% dintre femei au declarat că sunt reticenţi în a apela la recoltarea de celule stem din cordonul ombilical şi placentă din motive religioase. Studiul a implicat 400 de respondenţi, femei şi bărbaţi, din toate regiunile României, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani. Cercetarea a fost realizată în perioada 18-23 martie.

Citește și: