• Ordonanța de Urgență pe care Guvernul Ciucă o aprobă azi a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ.
  • Consiliul Legislativ a constatat că actul normativ este neconstituțional.
  • Membrii de sindicat au respins oferta guvernului de 1000 de lei.

Consiliul Legislativ a oferit aviz negativ de legalitate Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Ciucă o aprobă astăzi cu forța, ordonanță pe care profesorii au respins-o. Mai precis, Consiliul Legislativ a constatat că actul normativ este neconstituțional, scrie Edupedu.ro.

Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să mărească salariile cadrelor didactice încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creșteri salariale pentru anul 2022.

Liderii sindicatelor din Învățământ au declarat că membrii de sindicat au respins oferta guvernului, care presupunea majorarea salariilor cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic și auxiliar și cu 400 de lei pentru cel nedidactic, urmată de alte majorări.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Câteva dintre declarațiile liderilor de sindicat:

„Organizațiile noastre județene și din Municipiul București au respins oferta. În momentul de față greva continuă. Nu sunt de acord cu eșalonarea și cu suma de 1.000 de lei de la 1 iunie”.

„Liderii județeni au respins oferta, au spus că este un pas important înainte. Vor vedea proiectul de ordonanță mâine, iar decizia le aparține membrilor din sindicat. Membrii au pornit greva, ei decid dacă se încheie. Sunt 5 zile libere, mai este până marți, așa că să avem răbdare”.

Citește și: