• Țigările din Canada vor conține etichete cu mesaje antifumat.
  • Noile ambalaje vor avea un avertisment pe fiecare țigară.
  • Tutunul ucide aproximativ 48.000 de canadieni în fiecare an.

În premieră mondială, Canada va imprima pe țigări, mesaje antifumat. Anunțul a fost făcut de agenția de sănătate a țării, scrie BBC. Etichetele de avertizare vor fi aplicate curând.

Noile ambalaje vor veni însoțite de câte un avertisment pe fiecare țigară cu fraze precum: „Țigările cauzează cancer” și „Otravă în fiecare pufăit”. Norma va intra în vigoare de la 1 august, a precizat Health Canada. Noua regulă face parte dintr-un efort de reducere a consumului de tutun în Canada, la mai puțin de 5%, până în 2035.

Într-un anunț făcut miercuri, Health Canada a declarat că noile reglementări „vor face imposibilă evitarea avertismentelor de sănătate” de pe produsele din tutun. Agenția de sănătate anticipează că, până în aprilie 2025, comercianții vor avea doar produse din tutun care prezintă noile etichete cu avertismente. Măsura vine în urma unei perioade de consultare publică de 75 de zile, lansată anul trecut.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Etichetele de avertizare sunt deja tipărite pe pachetele de țigări. Health Canada a declarat că intenționează să le extindă prin tipărirea unor etichete de avertizare suplimentare în interiorul pachetelor, dar și prin introducerea unor noi mesaje de avertizare externe.

Într-o declarație, ministrul canadian al sănătății, Carolyn Bennett, a precizat că tutunul ucide aproximativ 48.000 de canadieni în fiecare an. „Luăm măsuri fiind prima țară din lume care va eticheta țigările individuale cu mesaje de avertizare privind sănătatea”, a declarat doamna Bennett, calificând această schimbare drept un „pas îndrăzneț”.

Citește și