• Publicația TIME face lista cu cele mai importante inovații din 2023.
  • Dyson Airstrait este un aparat inteligent de îndreptat părul cu aer.
  • Nike Aerogami e o geacă inteligentă, impermeabilă și respirabilă.

TIME dă ora exactă. Face lista cu cele mai importante invenții și inovații ale anului. De la aplicații și software până la produse de beauty și echipament sportiv. De la AI și fitness până la alimente și energie verde. Tot anul le-ai dezbătut.

Domeniile variază. Pe listă regăsim produse și servicii de care am vorbit tot anul. ChatGPT, Apple Vision Pro, Humane AI Pin sau Spotift DJ sunt principalele din zona tech care au schimbat orizonturile în multe domenii. Pe listă mai apare și: Dyson Airstrait, un aparat de îndreptat părul cu aer. Este alimentat de motorul Hyperdymium al companiei și are 100.000 de rotații pe minut și îl face de 5 ori mai rapid decât o masină de Formula 1.

Nike Aerogami, o jachetă de jogging dintr-un material inteligent, este pe listă. Devine impermeabilă pe timp de ploaie și respirabilă când e cazul. Are orificii minuscule care se deschid atunci când simt transpirația și se închid atunci când corpul tău se răcește, datorită unei pelicule reactive la umiditate pe țesătură. Când soarele strălucește pe o clădire albă tipică, vopseaua exterioară reflectă 80 până la 90% din lumină.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Xiulin Ruan, profesor de inginerie mecanică creează o vopsea nouă, mai albă. Încorporează substanțe chimice care împrăștie mai bine razele UV. Vopseaua devine reflectorizabilă cu până la 98%, iar acestea sunt doar câteva, cele mai importante, din numeroasele invenții ale anului.

Citește și