• AIVF, o companie de tehnologie reproductivă cu sediul în Tel Aviv, Israel, își propune să ajute la o mai bună selecție a embrionilor.
  • În acest proces, inteligența artificială evaluează embrionii de patru ori mai rapid decât un om, ceea ce înseamnă că medicii pot vedea mai mulți pacienți.
  • Ratele de succes pentru IVF sunt de aproximativ 23% până la 25% la toate grupele de vârstă, ceea ce înseamnă că doar una din cinci duce la o sarcină.

După ce s-a demonstrat că poate detecta cancerul, poate localiza carii și răspunde la întrebări medicale, inteligența artificială poate ajuta medicii specializați în fertilitate să selecteze embrionul ideal pentru fertilizarea in vitro (FIV), scrie Fox News.

AIVF, o companie de tehnologie reproductivă cu sediul în Tel Aviv, Israel, își propune să ajute la o mai bună selecție a embrionilor.

În acest proces, inteligența artificială evaluează embrionii de patru ori mai rapid decât un om, ceea ce înseamnă că medicii pot vedea mai mulți pacienți.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Mai mult, tehnologia AI ar putea reduce costurile pentru paciente, deoarece ar putea duce la sarcini viabile în mai puține sesiuni. Un proces FIV începe de la 5000 de euro și poate ajunge până la la 15.000, asta înseamnă stres pentru viitoarea mămică și costuri foarte mari, iar majoritatea femeilor renunță.

Cum funcționează software-ul


Unul dintre cele mai importante puncte de decizie în timpul procesului de FIV este selecția embrionilor. Software-ul de inteligență artificială a fost instruit pe un număr mare de videoclipuri time-lapse cu embrioni în dezvoltare, aflând care dintre ei au avut rezultate pozitive și care nu au fost viabile.
Procesul in care A.I a asimilat o cantitate de date a fost lung, dar s-a ajuns la un model destul de bun pentru a fi utilizat.

„FIVF este una dintre cele mai importante evoluții medicale din ultimii 50 de ani, dar nu este suficient de bună”, a declarat pentru Fox News, Daniella Gilboa, embriolog, co-fondator și director executiv al AIVF.

„Ratele de succes sunt de aproximativ 23% până la 25% la toate grupele de vârstă, ceea ce înseamnă că doar una din cinci duce la o sarcină.”

Citește și