• Inteligența artificială a demonstrat capacitatea de a negocia un contract legal în mod autonom cu o altă A.I.
  • Singurul strat care necesită implicarea omului este doar semnarea contractului.
  • Acest instrument este conceput pentru a acționa mai mult ca un „copilot” legal.

Poate AI să elimine oamenii din negocierile contractuale? Spre asta tinde compania din UK Luminance, care se pregătește să lanseze un instrument complet automatizat de negociere a contractelor.

Noul instrument cu A.I. se numește Luminance Autopilot și este o premieră mondială pentru că inteligența artificială a demonstrat capacitatea de a negocia un contract legal în mod autonom cu o altă inteligență artificială, fără nicio implicare umană. Demonstrația a avut loc chiar la sediul companiei din Londra, în fața jurnaliștilor.

Singurul strat care necesită implicarea omului este doar semnarea contractului. Instrumentul funcționează pe baza unui algoritm A.I. numit Large language model, care poate realiza procesarea și generarea limbajului cu scop general. Acest instrument, despre care Luminance spune că este conceput pentru a acționa mai mult ca un „copilot” legal, le permite avocaților să interogheze și să revizuiască părți ale unui contract pentru a identifica eventualele clauze  care ar putea fi problematice.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Jurnaliștii de la CNBC au aruncat o privire asupra tehnologiei în acțiune la demonstrația din birourile Luminance din Londra. Este super rapid. Au fost analizate clauze, s-au făcut modificări, iar contractul a fost finalizat în doar câteva minute, spun jurnaliștii.

Citește și: