• Printre cele mai consumate alimente sunt ouăle, urmate de sandvișuri și mezeluri, brânzeturi, cereale cu lapte sau iaurt.
  • 52.39% din respondenții care consumă mic dejun aleg să mănânce după 2 ore de la trezire.
  • 24.63% au menționat că micul dejun este mai consistent în weekend.

Unu din trei români nu mănâncă micul dejun, arată un sondaj. Printre cele mai consumate alimente sunt ouăle, urmate de sandvișuri și mezeluri, brânzeturi, cereale cu lapte sau iaurt. Același studiu arată că 52.39% din respondenții care consumă mic dejun aleg să mănânce după 2 ore de la trezire, iar 24.63% au menționat că micul dejun este mai consistent în weekend.

„Studiile arată că este mai bine să mâncăm dimineața, atât pentru controlul apetitului, cât și pentru controlul glicemiei, dar există și persoane care nu mănâncă dimineața și pot fi sănătoase. Existența acestui mic dejun, a acestei prime mese, ne arată o organizare a vieții, o preocupare pentru sănătate mai degrabă decât să influențeze în mod direct starea noastră de sănătate. În general, persoanele care nu iau micul dejun mănâncă nesănătos pe parcursul zilei, mănâncă mai mult decât ar trebui, au un stil de viață stresant, neregulat”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, la Aleph News.

În ceea ce priveşte momentul zilei în care se ia micul dejun, unul din doi români (52.39%) aleg să mănânce după 2 ore de la trezire, 31.94% după o oră, iar 15.67% imediat ce se trezesc. Alimentele preferate sunt ouăle, alese de 44.78% dintre respondenţi, urmate de sandvişuri şi mezeluri (38.81%), brânzeturi (29.1%), cereale cu lapte sau iaurt (27.01%), fructe şi/sau legume (22.84%) şi produse de patiserie (21.64%).

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

„La mezeluri trebuie să fim foarte atenți la compoziție, să cumpărăm niște mezeluri naturale și sănătoase pentru că la mezeluri se pot strecura și diverși aditivi. Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă, alături de sursele de proteine cum ar fi ouăle, carne, mezeluri, lactate și mai puțin cerealele. Ele sunt foarte comod de preparat, necesită doar amestecarea unor fulgi cu un lichid, ”, a declarat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, la Aleph News.

Datele adunate arată că, o proporţie semnificativă de români îl omit sau îl consumă inconstant. Această tendinţă ridică semne de întrebare asupra modului în care obiceiurile alimentare pot influenţa starea generală de sănătate a populaţiei.

Citește și: