• Industria sănătății reprezintă 11% din PIB-ul global sau 9 trilioane de dolari anual.
  • A.I. poate fi folosit pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența prin automatizarea sarcinilor.
  • Inteligența artificială a făcut în mod constant erori majore și a oprit prematur persoanele în vârstă de la îngrijirea necesară.

Inteligența artificială și machine learning transformă toate industriile, printre care și industria sănătății. Cum? Prin dezvoltarea medicamentelor și vaccinurilor și îmbunătățirea diagnosticului, dar se pare că A.I. nu face mereu o treabă bună.

Inteligența artificială poate detecta cancerul cu câțiva ani înainte să apară, multe tumori cerebrale, poate citi radiografii mult mai precis, pentru că este vorba de faptul că poate procesa mult mai multă informație decât noi și poate studia mii de cazuri într-un timp mult mai rapid. Caz concret: UnitedHealthcare, cea mai mare companie de asigurări de sănătate din SUA, a folosit inteligența artificială pentru a determina dacă pacienții vârstnici ar trebui tăiați de la beneficiile medicale.

O investigație recentă a arătat că inteligența artificială a făcut în mod constant erori majore și a oprit prematur persoanele în vârstă de la îngrijirea necesară, cu puține recurs din partea pacienților sau a familiilor: nH Predict, se numește programul cu AI, care se pare că estimează îngrijirea post-acută prin extragerea de informații dintr-o bază de date care conține cazuri medicale de la 6 milioane de pacienți.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Algoritmul nu ține cont de mulți factori relevanți în situația pacientului, sănătate și timp de recuperare, inclusiv comorbidități și lucruri care apar în timpul șederii, cum ar fi dacă dezvoltă pneumonie în timp ce sunt în spital sau prinde COVID-19 într-un azil de bătrâni .

Citește și