• Tehnologia AI este folosită de la recunoașterea facială a smartphone-ului și corectarea automată, până la algoritmi de căutare.
  • AI va cartografia poligoanele de gheață din Arctica.
  • AI-ul ar putea asigura aprovizionarea cu alimente la nivel mondial.

Inteligența artificială (AI) a ajuns să influențeze modul în care oamenii își trăiesc viața și poate juca un rol esențial în eforturile de a atenua schimbările climatice și de a conserva mediul, scrie ABC NEWS.

Tehnologia AI este deja folosită în viața de zi cu zi, de la recunoașterea facială a smartphone-ului, corectarea automată, până la algoritmi de căutare și recomandări. Pe măsură ce AI-ul avansează, una dintre caracteristicile sale pozitive este că poate fi folosită pentru a compila, calcula și analiza date care anterior le-ar fi luat oamenilor mult timp.

Această putere de procesare va facilita modul în care oamenii pot acționa asupra mediului pentru combaterea problemelor precum încălzirea globală și pierderea biodiversității.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

AI va cartografia poligoanele de gheață din Arctica

Arctica s-a încălzit de patru ori mai repede din 1979, ceea ce pune in pericol viețuitoarele și crește posibilitatea de poluare și dezastrele de mediu.

În timp ce metodele tradiționale de detectare aplicate imaginilor din satelit ar fi limitate, tehnologia AI este folosită pentru a cartografia poligoanele de gheață de sub pământ pe care sateliții nu le-ar putea capta.

Asigurarea aprovizionării cu alimente la nivel mondial

Industria agricolă este unul dintre cele mai sporite și cele mai importante sisteme din lume. Pe măsură ce temperaturile globale continuă să crească, aprovizionarea la nivel mondial cu alimente este văzută în pericol de o creștere a evenimentelor meteorologice severe, cum ar fi inundațiile extreme, seceta prelungită și valurile de căldură.

Inteligența artificială va eficientiza creșterea alimentelor, reducând în același timp amprenta de carbon. Una din modalitățile prin care AI-ul va ajuta la reducerea impactului nociv al agriculturii este că va arăta când și unde să fie plasat îngrășământul.

Fermierii care folosesc tractoare pentru a depune îngrășământ, vor putea acum să utilizeze tehnologia de auto-direcție care le va arăta locul indicat de plasare al îngrașământului, ceea ce va preveni subutilizarea sau suprautilizarea sa.

Irigarea mai eficientă va fi un alt beneficiu al AI-ului în industria agriculturii. United Soybean Board lucrează în prezent cu Departamentul Agriculturii din SUA pentru a pune camere pe stâlpi, folosind în esență tehnologia de recunoaștere facială pentru a obține o analiză a datelor în timp real al câmpului.

Citește și: