Inteligența Artificială revoluționează tratamentele pentru Parkinson. Ce progrese au făcut cercetătorii cu ajutorul A.I.

Inteligența Artificială face salturi în cercetarea Parkinsonului. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge folosesc A.I. pentru a găsi tratamente pentru această boală. Într-un timp record au identificat substanțe care pot fi testate mult mai rapid datorită Inteligenței Artificiale.

Ce impact are învățarea automată în descoperirea de noi medicamente?

Michele Vendruscolo, co-director al Centre for Misfolding Diseases și liderul cercetării, confirmă că învățarea automată transformă fundamental procesul de descoperire a medicamentelor. Prin utilizarea acestor tehnici avansate, cercetătorii pot derula simultan mai multe programe de descoperire a medicamentelor, în loc de unul singur, datorită reducerii semnificative a timpului și costurilor. Această eficiență sporită nu doar că accelerează dezvoltarea de noi tratamente, dar le face și mai accesibile, deschizând calea către inovații rapide și eficiente în lupta împotriva bolilor neurodegenerative.

Ce progrese au făcut cercetătorii cu ajutorul A.I. în cazul bolii Parkinson?

Prin tehnici de învățare automată, echipa de la Universitatea Cambridge a accelerat semnificativ căutarea de noi tratamente pentru boala Parkinson. Prin screening-ul rapid al unei biblioteci chimice cu milioane de compuși, au identificat cinci substanțe extrem de puternice. Această metodă inovatoare a permis o reducere a timpului necesar pentru screening cu zece ori și a costurilor cu o mie de ori. Procesul tradițional, care este de obicei lent și costisitor, a fost astfel optimizat, promițând o cale mai rapidă pentru ca tratamentele potențiale să ajungă la pacienți.

Citește și

Exit mobile version