• Firmele au investit 42.5 miliarde de dolari în startup-urile A.I. din UK din 2013.
  • 77% din banii investiți s-au dus către firmele conduse de bărbați, iar investitorii spun că bărbații rezistă mai bine la presiune.
  • Experții avertizează că A.I.-ul va putea să discrimineze femeile în viitor.
  • Oamenii activi noaptea câștigă cu 4% mai puțin decât ceilalți, iar aceștia sunt predispuși să bea și să fumeze mai mult.

În ultimii 10 ani, în Anglia, firmele private au investit peste 40 de miliarde de dolari în startup-uri care se ocupă cu dezvoltarea inteligenței artificiale, dar în proporție de aproape 80%, banii s-au dus către firmele conduse de bărbați, scrie Daily Mail.

Deși nu există dovezi prin care produsele dotate cu inteligență artificială ale firmelor conduse de bărbați sunt mai bune decât cele conduse de femei, totuși investitorii preferă bărbații pentru că „rezistă mai bine la presiune” după cum spune un investitor.

Experții avertizează că „Dacă o țineți tot așa, riscați să creeați produse A.I. care vor fi capabile de discriminare împotriva femeilor”. Tot experții sfătuiesc investitorii să uite de stereotipurile de gen și să se focuseze mai mult pe caracteristicile individuale ale omului.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Oamenii care lucrează noaptea câștigă cu 4% mai puțin

În medie, în lume, oamenii care sunt păsări de noapte câștigă cu 4% mai puțin decât cei care se trezesc dis de dimineață. Asta pentru că păsările de noapte – adică cei care au mai multă energie seara, sunt mai predispuse să bea și să fumeze mult, să nu facă sport și să stea mai mult cu ochii în fața calculatorului. Aceste probleme le dau insomnii, îi fac irascipili și tocmai pentru că nu se concentrează la ceea ce au de făcut.

Citește și: