• Inteligența Artificială poate recrea acum fotografii plecând doar de la amintiri.
  • A.I. interacționează cu persoana și ia datele din creierul ei pentru a crea fotografii.
  • Proiectul Synthetic Memories face parte din mișcarea continuă a Domestic Data Streamers.

O companie folosește acum amintiri pentru a crea fotografii generate de A.I. Inovația face parte din proiectul Synthetic Memories, menit să ajute oamenii să-și recupereze amintirile pierdute, transformându-le în fotografii.

Proiectul Synthetic Memories face parte dintr-o mișcare continuă a Domestic Data Streamers pentru a schimba modul în care ne amintim despre cele mai importante momente din viața noastră. Momente în care un fotograf nu era prin preajmă pentru a surprinde o imagine durabilă a evenimentului.

Utilizând modele A.I. și datele din creierul unei persoane, echipa din spatele proiectului este capabilă să creeze o fotografie de memorie care prezintă evenimentul într-o imagine care pare că a fost surprinsă chiar când evenimentul avea loc.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Proiecul a lucrat asupra amintirilor Mariei, o femeie de 84 de ani din Barcelona. Maria a povestit proiectului că are amintiri vii despre cum încerca să îl vadă pe tatăl ei, care se afla în închisoare vizavi de casa lor.

Modelele au reușit să ia datele din creierul ei și să creeze o fotografie de memorie a ei pe balconul casei lor, încercând să-și descopere tatăl. Fondatorul Domestic Data Streamers a declarat pentru MIT Review că poți spune când memoria este corectă, deoarece atrage o reacție foarte reală din partea persoanei respective.

Citește și