• Inteligența artificială este cunoscută la nivel mondial pentru generarea de imagini, videoclipuri, melodii, artă și texte de diferite tipuri.
  • Inteligența artificială ar putea avea un impact uriaș în tehnologia spațială.
  • Programul Artemis de la NASA încearcă să restabilească o prezență umană pe Lună pentru prima dată de la Războiul Rece.

Inteligența artificială a luat cu asalt rețelele de socializare prin generarea de melodii, imaginii și arta, cu toate acestea cel mai mare impact ar putea să fie în tehnologia spațială, scrie Real Clear Science.

Programul Artemis de NASA încearcă să restabilească o prezență umană pe Lună pentru prima dată de la Războiul Rece. Obiectivul său pe termen lung este de a stabili o bază permanentă pe Lună pentru a efectua teste pentru o viitoare misiune ce va duce un echipaj pe Marte.

Cel mai importante motive pentru care trebuie trimiși oameni pe Lună sunt: colectarea unor cantități uriașe de informații despre locurile ideale de aterizare, identificarea reperelor geologice pentru cartografiere și procesarea schimbărilor de pe suprafața Lunii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cum ajută inteligența artificială infrastructura de internet

Inteligența artificială este cheia pentru a continua colectarea acestor informații și pentru a construi infrastructura de internet pe corpul ceresc. Prin utilizarea inteligenței artificiale, companiile private și armata americană care activează în spațiu ar avea un avantaj strategic masiv în ceea ce privește extinderea pe Lună.

Orice țară care va investi în construirea acestei rețele de internet va deține cheia comunicării cu navele spațiale din apropiere dar și cu Pământul. Inteligența artificială va permite astronauților să opereze capacitățile esențiale pentru misiune fără a primi informații sau indicații de la controlul misiunii, ceea ce ar reduce riscul de accidente cauzate de o comunicare greșită.

De asemenea, A.I. poate prelungi misiunile pe Lună prin depistarea problemelor unei nave spațiale și prin luarea de măsuri active pentru a le repara.

Citește și