Inteligența artificială versus creativitate. Pot fi înlocuiți oamenii din domeniul artistic

Instrumentele de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT, Midjourney sau Dall-E ridică noi întrebări legate de creativitate. Abilitatea este consideră un atuu tipic oamenilor, scrie World Economic Forum.

Spre exemplu, o operă de artă generată de inteligența artificială, The Portrait of Edmond de Belamy, a fost vândută cu 432.500 de dolari, de aproape 45 de ori mai mult decât estimarea sa maximă, de către casa de licitații Christie’s în 2018.

Producători muzicali precum Alex Da Kid, nominalizat la premiile Grammy, au colaborat cu A.I. pentru a produce hituri și pentru a-și stimula procesul creativ.

În ce procese creative a fost utilizată inteligența artificială

În cazurile de mai sus, o persoană este responsabilă de procesul de generare a datelor în conformitate cu propria viziune, păstrând astfel paternitatea rezultatului final.

Cu toate acestea, dacă vrei să generezi imagini, Dall-E este cel mai bun exemplu, platforma poate produce rezultate noi pe orice temă în câteva secunde.

Stitch Fix a folosit inteligența artificială pentru a crea schițe pentru proiectele de styling pe baza preferințelor solicitate de clienți, cum ar fi culoarea, materialul și stilul.

Se știe că inteligența artificială poate genera informații eronate și că sunt necesare abilități umane pentru a obține rezultatul dorit prin explicarea conceptelor și ideilor de care are nevoie.

Prin urmare, creativitatea umană rămâne o necesitate în domeniul inteligenței artificiale, fiind o abilitate fără de care platformele nu pot duce la capăt orice task.

Citește și:

Exit mobile version