• Business Insider a examinat zeci de liste de locuri de muncă pentru a vedea ce companii caută candidați cu experiență în utilizarea ChatGPT.
  • „Candidații cu experiență în utilizarea ChatGPT aduc un avantaj competitiv, fiind capabili să creeze sisteme de marketing premium”, spune co-fondatorul FloWater.
  • Companiile folosesc deja chatbot-ul pentru a genera materiale de marketing și pentru a scrie documente.

Un studiu recent de pe site-ul de locuri de muncă ResumeBuilder a constatat că 91% dintre companiile cu poziții deschise caută să angajeze persoane care știu să folosească chatbot-ul OpenAI. Respondenții au spus că A.I. poate ajuta la creșterea productivității, la economisirea timpului și la consolidarea profitului companiei, scrie Insider.

A.I. nu va înlocui munca umană

„A.I. nu îți va lua slujba”, a spus economistul Richard Baldwin în timpul unui panel la Summit-ul de creștere al Forumului Economic Mondial din 2023.

Business Insider a analizat zeci de postări de locuri de muncă pe site-uri de job board precum Indeed și LinkedIn pentru a vedea care companii doresc să angajeze lucrători cu experiență ChatGPT. Companiile caută lucrători cu cunoștințe de ChatGPT pentru a-și ocupa rolurile de marketing, cu speranța că abilitățile vor stimula strategiile de marketing.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

„Ne dorim candidați care să aducă noi învățăminte și eficiențe din propria experiență cu A.I. generativă”

Lasso MD, o companie de tehnologie medicală cu sediul în San Diego, angajează un manager de produse pentru rețelele sociale cu normă întreagă, care va câștiga între 50.000 și 70.000 USD pe an. Potrivit listei de locuri de muncă, rolul necesită „experiență directă în proiectarea solicitărilor ChatGPT pentru subtitrări unice ale postărilor”. Lasso MD a „integrat deja profund” GPT-4 – cel mai recent model de limbă ChatGPT – în fluxurile de lucru ale produselor, a declarat Eric Bunnell, CEO-ul companiei.

„Ne dorim candidați care nu numai că sunt capabili să execute fluxurile noastre de lucru activate de A.I., ci și să aducă noi învățăminte și eficiențe din propria experiență cu A.I. generativă”, a spus Bunnell pentru Insider.

Îmbunătățirea de marketing pe rețelele sociale

FloWater, o companie de tehnologie din Denver care purifică apa de la robinet, angajează un coordonator de marketing cu normă întreagă pentru a ajuta la planificarea și executarea campaniilor sale de marketing.

Una dintre calificările postului, conform listei, include utilizarea ChatGPT pentru a stimula generarea de clienți potențiali și pentru a îmbunătăți activitățile de marketing pe rețelele sociale, a declarat Rich Razgaitis, CEO și co-fondator al FloWater.

„Marketingul înseamnă generarea unei creșteri hiperbolice, iar candidații cu experiență ChatGPT aduc un avantaj competitiv, fiind capabili să creeze sisteme de marketing la scară înaltă”, a spus el. Unele firme angajează chiar și pentru roluri specifice ChatGPT. Protein Milkshake, o companie de nutriție pentru femei, caută să angajeze un „Super expert în marketing prin e-mail Klaviyo + ChatGPT”.

Citește și