• Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume.
  • ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.
  • Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

Universitatea din Sydney a dezvoltat un sistem de terapie prin realitate virtuală ce ajută persoanele care au suferit diferite traume. În Australia, în 2020, unul din trei decese a avut cauză suicidul.

Realitatea virtuală devine tot mai utilă în terapie. ,,La limita prezentului” este un experiment de 10 minute, dezvoltat de către o echipă de specialiști în terapie, artiști și de experți în IT de la Felt Experience and Empathy Lab din Sydney.

Proiectul de realitate virtuală, ajută oamenii care au trecut prin traume sau au avut gânduri de suicid.

Recomandări

CE SE ALEGE DE AMERICA?
SECURITATE LA COTE MAXIME
CE SE ALEGE DE AMERICA?
CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU

„La limita prezentului” are ca obiectiv ajutarea utilizatorilor în a fi ancorați în prezent și, implicit, în viitor. Cu deschidere, curiozitate și încredere. Astfel se încearcă oferirea unui sentiment de anticipație de fiecare dată când ușa se deschide și există un nou peisaj pe care să-l exploreze utilizatorul și să-l includă în lumea lor personală.

Terapia cu realitatea virtuală este din ce în ce mai des folosită în clinici din întreaga lume. O companie numită Limbix a dezvoltat o serie de aplicații care pot fi folosite de pacienții care luptă cu anumite anxietăți.

Jon Sockell, fondator Limbix spune că: ,,În terapia cognitivă comportamentală există o tehnică numită terapia prin expunere. Ea reprezintă ideea de a-i da unei persoane ceea ce îi cauzează stresul. Un exemplu simplu ar fi ca atunci când ți-e teamă să conduci și nu poți să te urci la volan. „