• Inginerii MIT testează folosirea unei noi metode pentru închiderea unei răni interne
  • Peticul seamănă cu un origami când e uscat şi se transformă apoi într-un gel lipicios
  • Ei s-au inspirat de la arta origami pentru a petici rănile

Cercetătorii de la MIT au rezolvat una dintre problemele de care se lovesc toţi medicii. Şi au făcut-o inspirându-se din arta origami. 

Sarah Wu, cercetător MIT: „Închiderea şi repararea ţesutului celular rămâne o mare provocare în operaţiile uşor invazive. În aceste situaţii, chirurgii au adesea de-a face cu vedere limitată, un grad mic de libertate şi absenţa răspunsului la pipăială.”

În prezent, medicii folosesc un fel bioadeziv ca să închidă o rană provocată de o operaţie minim invazivă. Însă acesta se întăreşte şi poate să nu închidă rana sau se poate contamina. Descoperirea cercetătorilor de la MIT seamănă cu un origami când este în afara corpului. Şi poate fi plasat cu uşurinţă în zona afectată.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În momentul în care intră în contact cu ţesut umed sau organe, peticul se transformă într-un gel care acoperă rana. Cu timpul, peticul se poate dizolva în corp fără vreun pericol. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Advanced Materials. 

„Printr-o serie de demonstraţii am arătat cum peticul se poate combina cu un aparat laparoscopic ca să formeze o pecete lineară sau un cateter ca un balon care să vindece organe sau vase de sânge.”