• Meta a anunțat un nou model generativ de inteligență artificială care poate replica voci.
  • Compania a declarat că modelul poate vorbi șase limbi.
  • Cu toate acestea, Meta a spus că nu a făcut public modelul din cauza riscurilor potențiale de utilizare abuzivă”.

Meta a anunțat un nou model generativ de inteligență artificială care poate replica voci, scrie Business Insider. Compania a declarat că produsul, care se numește Voicebox, poate vorbi șase limbi. Într-un comunicat de presă postat săptămâna trecută, Meta a salutat modelul ca fiind o descoperire în AI generativă pentru vorbire”.

Cu toate acestea, Meta a spus că nu a făcut public modelul, citând potențialele riscuri ale tehnologiei. Există multe cazuri de utilizare interesante pentru modelele generative de vorbire, dar din cauza riscurilor potențiale de utilizare abuzivă, nu facem public modelul Voicebox sau codul acestuia în acest moment”, a declarat compania într-o postare de cercetare.

Deși credem că este important să fim deschiși cu comunitatea de inteligență artificială și să împărtășim cercetările noastre pentru a avansa stadiul actual al tehnologiei în domeniul inteligenței artificiale, este, de asemenea, necesar să găsim echilibrul corect între deschidere și responsabilitate.”

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Meta a precizat în comunicatul de presă că modelul ar putea permite persoanelor cu deficiențe de vedere să audă mesaje de la prieteni cu vocea lor sau să permită utilizatorilor să vorbească în limbi străine cu propria voce. Compania a mai spus că tehnologia a deschis posibilitatea creatorilor de a edita piste audio pentru videoclipuri sau de a crea voci cu un sunet mai natural pentru asistenții virtuali.

Compania a declarat că așteaptă cu nerăbdare să vadă cum alți cercetători se bazează pe munca noastră”. Meta a ținut să sublinieze planurile sale de dezvoltare a inteligenței artificiale. Compania Big Tech a fost foarte vocală în legătură cu ambițiile sale în acest domeniu, în special în ceea ce privește integrarea AI în produsele sale.

Citește și: