• Meta a investit resurse semnificative în tehnologia A.I., într-un efort de a ține pasul cu alți giganți din domeniul tehnologiei.
  • Autoritățile de reglementare din Europa au cerut companiei să își întrerupă planul de a-și antrena modelele lingvistice mari (LLM) cu postări ale utilizatorilor de acolo.
  • Pur și simplu, fără a include informații locale, am putea oferi oamenilor doar o experiență de mâna a doua”.

Meta Platforms își va amâna lansarea chatbot-ului de inteligență artificială (A.I.) Meta în Europa, după ce autoritățile de reglementare de pe continent au cerut companiei să își întrerupă planul de a-și antrena modelele lingvistice mari (LLM) cu postări ale utilizatorilor de acolo, scrie Business Times.

Lunea trecută, Meta și-a anunțat intenția de a începe antrenarea LLM-urilor sale, numite Llama, folosind postări publice generate de utilizatorii europeni. Vineri, Meta a actualizat această declarație pentru a spune că aceste planuri au fost amânate pe termen nelimitat după ce Comisia irlandeză pentru protecția datelor a respins decizia.

Acesta este un pas înapoi pentru inovația europeană, pentru concurența în dezvoltarea A.I. și pentru noi întârzieri în aducerea beneficiilor A.I. pentru oamenii din Europa”, a scris Meta într-o postare pe blog. Pur și simplu, fără a include informații locale, am putea oferi oamenilor doar o experiență de mâna a doua. Acest lucru înseamnă că nu suntem în măsură să lansăm Meta A.I. în Europa în acest moment.”

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat că firma încă plănuiește să aducă aceste produse în Europa, dar a refuzat să împărtășească un termen pentru când se va întâmpla acest lucru. La sfârșitul anului 2023, Facebook avea 308 milioane de utilizatori activi zilnici în Europa, potrivit declarațiilor financiare ale companiei.

Meta a investit resurse semnificative în tehnologia A.I., într-un efort de a ține pasul cu alți giganți din domeniul tehnologiei, inclusiv Google, Microsoft și OpenAI, de la Alphabet.

Citește și