• Microsoft a decis să investească în Cruise, o subsidiară de la General Motors
  • Investiția de 2 miliarde de dolari va accelera construirea de mașini autonome
  • Cruise a ajuns la o evaluare de 30 de miliarde de dolari

UPDATE

Acțiunile General Motors (GM) au crescut cu 9,74% la aflarea veștii. S-au bucurat și investitorii de la Microsoft (MSFT), acțiunile lor crecând cu 1,78%. Prețul lor este încă în creștere în pre-market.

Știrea inițială

Marile companii mizează enorm pe un viitor cu mașini autonome. Să îi spui mașinii unde vrei să ajungi și să-și bată ea capul cu traficul.

Microsoft nu se joacă. Pune la bătaie 2 miliarde de dolari, sumă investită în compania Cruise care este o subsidiară de la General Motors. În total, Cruise a ajuns să valoreze 30 de miliarde de dolari.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Astfel, Cruise va putea să folosească platforma de cloud computing dezvoltată de Microsoft, Azure. Un lucru esențial pentru mașinile autonome. Cruise a mai primit investiții de la General Motors, Honda sau SoftBank. Microsoft a mai investit într-o companie care lucrează să dezvolte mașini autonome, Waymo.

Știm de câteva săptămâni că Apple este aproape să definitiveze un parteneriat cu Hyundai pentru mașini autonome. Ultimele vești sunt că mașina Apple va fi dezvoltată de către Kia până la urmă.

Kia, desigur, este un brand aflat sub Hyundai care produce însă mașini mai sportive. Un avantaj pe care îl are Kia este că fabrica acesteia se află în Statele Unite, iar Apple vrea să dezvolte mașina autonomă la ea acasă.