- Mihai Drăghici, un personaj autentic și simpatic, are multe chestii interesante să-ți spună
- Mihai Drăghici: „Nu dorm deloc până pe la 2-3 noaptea. Stau și codez”
- Mihai Drăghici i-a dezvăluit lui Marius Tucă ultimele proiecte la care lucrează
A plecat în America de mic, împreună cu familia, a băut vin în Franța și a locuit într-o barcă cu iubita lui timp de mai multe luni. A fondat o grămadă de companii în mai multe țări. Între timp, a venit în România și a inventat o aplicație prin care poți plăti fără cash – PayByFace. Nu ai bani la tine? Nu-i nimic! Fața ta e cu tine mereu. Un principiu pe cât de simplu, pe atât de genial. Mihai Drăghici, un personaj autentic și simpatic, are multe chestii interesante să-ți spună.
Cum reușește aceste lucruri?
Mihai Drăghici: „Nu dorm deloc până pe la 2-3 noaptea. Stau și codez. Dezvolt softul. Încerc să îmbunătățesc sistemele aplicațiilor mobile. Și pentru că sunt singurul inginer la companie, doar eu pot să fac asta. Sunt propriul meu angajat.”
Robotul de pază
MIhai Drăghici: „Am dezvoltat un robot pe care l-am preluat din Japonia, că acolo sunt creați roboții. Dar a trecut marea și a ajuns în Germania. Am făcut un parteneriat cu o companie din Germania care îl îmbunătățește și îl face să fie ok în Europa. Are cameră și senzori pe el. Teoretic, pot să îl controlez de la distanță și să te uiți ca la telemedicină. Ai un ecran și îl trimiți prin magazin. Încă nu poate să scoată pistoale. Nu e Terminator sau wild wild west. Este mai pasiv. Nu se stochează datele. Are doar acei senziori prin care detectează obiecte, persoane. Prin comanda celor de la bază poți să iei controlul robotului și să îl trimiți în zona x sau y.”
Eva – asistenta virtuală
Mihai Drăghici: „Am dezvoltat o asistentă virtuală care se numește Eva, este o domnișoară. Asta este tehnologia pe care am folosit-o. Deci pot să vorbesc cu ea, e ca o Siri sau Cortana. Chiar are o față. O pui pe televizor în sufragerie și vorbești cu ea – comandă-mi pizza -, se conectează la rețea și îți comandă pizza. Poate scrie email-uri. Pot să îi zic -trimite email către un grup de fondatori-. Poate să vorbească și în română, nu numai în engleză. Poate să comande să vină taxiul mâine la 7:00 dimineața și multe altele.”