• Laboratorul de Propulsie de la NASA testează un robot asemănător unui șarpe.
  • Experții trăiesc cu speranța că într-o bună zi dispozitivul o să fie trimis pe una dintre lunile lui Saturn.
  • Robotul va avea scopul să caute viață în afara Pământului.

Laboratorul Jet Propulsion Laboratory (JPL) de la NASA testează un robot asemănător unui șarpe în speranța de a-l trimite într-o zi pe una dintre lunile lui Saturn în căutarea vieții, dincolo de Pământ, scrie Fox Business. Robotul se poate agăța de diferite structuri și se poate propulsa în apă.

Potrivit site-ului web al proiectului JPL, robotul este o platformă mobilă, proiectată să exploreze structurile interne ale anumitor zone, pentru a evalua dacă organismele pot trăi în aceste structuri și pentru a căuta dovezi de viață.

Robotul, în formă de șarpe, este conceput pentru a trece prin orice formațiuni solide sau lichide, și poate colecta în același timp mostre pentru evaluare. Într-o zi, NASA speră să trimită modulul pe Enceladus, unul dintre cei 83 de sateliți cunoscuți ai lui Saturn.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

FOX Weather a relatat că pe Enceladus, condițiile meteorologice sunt dure. Acolo, persistă temperaturi de minus 300 de grade Celsius. Aceste extreme au fost și ele luate în considerare în momentul proiectării robotului. Până în prezent, echipa care a dezvoltat EELS, a testat capacitățile sale în examinarea ghețarilor și a vulcanilor.

NASA nu a anunțat încă o dată de lansare pentru proiectul EELS. Ar putea fi vorba de ani distanță, spun experții. Totuși, dacă proiectul va avea succes, agenția spațială a declarat că acesta va permite explorarea mai profundă a unor zone care altădată erau de neatins.

Citește și