• Judecătorul Beryl Howell a decis ca arta generată de A.I. nu poate avea drepturi de autor.
  • Stephen Thaler ceruse drepturi de autor pentru o imagine generată de un algoritm creat de el.
  • Judecătorul a explicat că „implicarea umană este esențială pentru dreptul la copyright”.

Arta creată de inteligența artificială nu poate primi dreptul la copyright, fiind o nouă decizie luată de către un judecător din Statele Unite după o luptă care datează de aproape un an, scrie The Hollywood Reporter.

Stephen Thaler a argumentat că imaginiile generate de A.I. ar trebui să fie recunoscute prin drepturi de autor atunci când îndeplinește criteriile cerute de mass media și implicit de presă.

Explicația judecătorului prind inteligența artificială

Judecătorul Beryl A Howell a anunțat decizia finală cu privire la un proces împotriva Oficiului American de Copyright. Stephen Thaler este cel care intentase procesul după ce i-a fost refuzat dreptul la copyright.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

El a creat un algoritm Creativity Machine care a generat apoi o imagine și a cerut în repetate rânduri să fie înregistrat algoritmul drept creator al operei și Thaler ca proprietar al algoritmului. După refuzul oficiului, el l-a dat în judecată, însă judecătorul Howell a respins solicitarea considerând-o arbitrară, un capriciu.

Judecătorul spune că dreptul la copyright nu poate fi acordat pentru o operă creată fără implicare umană. Totuși, judecătorul a admis că suntem în fața unui moment de răscruce pentru copyright. Iar un lucru este cert: vedem tot mai multe procese care au în prim-plan inteligența artificială iar deciziile luate acum vor fi reprezentative pentru ce ne așteaptă în viitor.

Citește și: