- O revistă de science-fiction a anunţat că a interzis sute de autori după ce a primit un val de scrieri realizate cu ajutorul chatboturilor cu inteligenţă artificială (AI).
- Neil Clarke, editorul revistei de science-fiction şi fantasy Clarksworld, le-a transmis marţi abonaţilor săi pe Twitter că a interzis peste 500 de autori în luna februarie din cauza „scrierilor generate de maşini” .
- Înainte de apariţia instrumentelor cu AI, capabile să genereze texte într-un limbaj fluent şi în diferite stiluri, Clarksworld a interzis doar câţiva autori în fiecare lună, cel mai adesea pentru plagiat.
O revistă americană de science-fiction a anunţat că a interzis sute de autori după ce a primit un val de scrieri realizate cu ajutorul chatboturilor cu inteligenţă artificială (AI), potrivit Washinghton Post.
Neil Clarke, editorul revistei de science-fiction şi fantasy Clarksworld, le-a transmis marţi abonaţilor săi pe Twitter că a interzis peste 500 de autori în luna februarie din cauza „scrierilor generate de maşini” .
Înainte de apariţia instrumentelor cu AI, precum ChatGPT, capabile să genereze texte într-un limbaj fluent şi în diferite stiluri, Clarksworld a interzis doar câţiva autori în fiecare lună, cel mai adesea pentru plagiat, a spus Clarke. „Regulile noastre stabilesc deja că nu vrem opere scrise sau asistate de AI” , a indicat redactorul şef.
„Lor (autorilor care au apelat la AI, n.a.) nu le pasă. O căsuţă de pe un formular nu îi opreşte. Pur şi simplu mint” , a adăugat Clarke, recunoscând în acelaşi timp că nu are deocamdată o soluţie la această problemă.
Diversificarea acestor instrumente cu AI suscită diverse temeri, în special referitoare la plagiat şi la fraudare la examene.
Start-upul californian OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, beneficiază de sprijinul financiar al Microsoft, care a injectat mai multe miliarde de dolari şi speră să revoluţioneze căutarea pe Internet.