• O școală din Texas a renunțat la profesori și i-a înlocuit cu Inteligența Artificială.
  • Inteligența Artificială îi învață pe elevi materii de bază.
  • Fiecare elev are propria inteligență artificială de la care ia lecții one-to-one.

Domnule profesor, treci în bancă!


Inteligența artificială știe mai bine să lucreze cu elevii. O școală privată din Austin, Texas, a renunțat complet la lecțiile predate de profesori în favoarea A.I.-ului. Profesorii nu au dispărut din clase – au rol de suport. Inteligența Artificială e responsabilă să-i învețe pe copii materiile de bază. Fiecare elev are propria Inteligență Artificială de la care ia lecții one-to-one, câte două ore la începutul fiecărei zi. Diferența dintre profesori și AI este că lecțiile predate de inteligența artificială sunt personalizate pentru fiecare elev. În restul de 6 ore de școală, elevii învață abilități de viață,precum vorbitul în public și robotica, cu ajutorul profesorilor – transformați în coach.

Cum stă România la acest capitol?


Și România e pe drumul cel bun.
„Traversăm un amplu proces de reformă a sistemului educațional, demarată prin proiectul „România educată”, a spus președintele Iohannis, prezent la a cincea ediție a evenimentului „The Future of Higher Education- Bologna Process Researchers’ Conference”. „Există acum ținte ambițioase pentru învățământul superior, cercetare, dar și în ceea ce privește educația adulților”, a mai spus Iohannis.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Educaţia ajunge la a treia schimbare legislativă în opt luni. Ministerul Educaţiei a lansat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor educaţiei, a treia modificare adusă legilor din luna iulie a anului 2023, de când a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. În tot acest timp, conducerea ministerului nu vede realitatea din şcoli, realitate pe care îşi bazează strategiile din ultima perioadă.

Citește și