• Creatorul ChatGPT, OpenAI, nu vrea să lanseze pentru public cel mai nou update.
  • Noua versiune de ChatGPT poate decoda puzzle-urile captcha care separă omul de mașinărie.
  • OpenAI susține că vrea să se adreseze temerilor legate de siguranță înainte să lanseze update-urile.

ChatGPT a luat cu asalt internetul în 2023, însă este doar începutul. Platforma cu inteligență artificială are potențialul să devină atât de puternică, încât OpenAI, compania din spatele tool-ului, se teme să lanseze cele mai noi update-uri, scrie Insider.

Acesta va deveni multimodal, ceea ce înseamnă că va putea să proceseze și imagini, nu doar un text. Cum funcționează: utilizatorii pot încărca imagini într-o nouă zonă din platformă și aceasta o identifică. De exemplu, să identifice care sunt problemele cu un motor de mașină care nu funcționează. Este un update care poate ajuta persoanele cu probleme de vedere.

Jonathan Mosen, șeful executiv al unei companii care a testat această versiune de ChatGPT, a povestit pentru New York Times cum i-a descris fiecare detaliu dintr-o imagine, precum gramajul unor recipiente. Totuși, update-ul vine și cu un minus care face OpenAI să nu-și dorească să-l lanseze pentru publicul larg: poate să treacă peste puzzle-ul captcha de pe site-uri, cel care face diferența între un om și o mașinărie.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Ceea ce ridică semne de întrebare, după cum spune Sandhini Agarwal de la OpenAI. Întrebarea pe care ne-o punem: este chiar OpenAI atât de îngrijorată de puterea ChatGPT sau este o mișcare de marketing care să ne facă să ne gândim la posibilitățile pe care le aduce ChatGPT.

Este clar că toți acești chatboți cu inteligență artificială vor progresa enorm și vor arăta cu totul diferit peste un an, poate chiar și mai rapid.

Citește și