• Traficul site-ului ChatGPT a avut pentru prima dată o scădere, în luna iunie.
  • Numărul utilizatorilor a scăzut cu 9.7%, iar timpul petrecut pe site cu 8.5%.
  • Între timp, OpenAI și Meta au fost date în judecată de comedianul Sarah Silverman.

S-a săturat lumea de ChatGPT? Pentru prima dată de la lansarea chatbot-ului cu inteligență artificială, site-ul a scăzut din toate punctele de vedere. Și pentru că o veste proastă nu vine niciodată singură, OpenAI s-a ales și cu un proces.

ChatGPT, trafic în scădere

Firma de cercetare Similarweb dezvăluie că, pentru prima dată, traficul site-ului ChatGPT a scăzut în luna iunie, asta după ce în mai abia reușise să stagneze. Vorbim de o scădere cu 9.7% a traficului global și una de 5.7% în ceea ce privește utilizatorii unici. De asemenea, timpul petrecut de utilizatori pe site a scăzut cu 8.5%. conform Digital Trends.

„Este un lucru normal, până la urmă, în condițiile în care s-a mai dus din elanul din primele luni ale anului, plus faptul că OpenAI se concentrează pe versiunea 4 a ChatGPT, disponibilă până acum doar pentru abonați. Însă aici există vești bune: ChatGPT va fi disponibilă pentru dezvoltatori până la finalul acestei luni, astfel că foarte probabil va ajunge în următoarele luni și la toți utilizatorii. Ceea ce cu siguranță va duce la o creștere și a site-ului pentru că vorbim despre o versiune superioară din toate punctele de vedere”, crede Sebastian Ujică, editor Aleph News.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

OPEN AI, dată în judecată

Comedianul Sarah Silverman și alți doi autori au intentat un proces atât împotriva OpenAI, cât și împotriva Meta pentru faptul că ar fi folosit operele lor pentru a antrena chatboții cu A.I. Desigur, fără să le ceară acordul, scrie Reuters.

Acest proces reprezintă un nou episod în acest mic război dintre creatorii de conținut și dezvoltatorii de chatboți care îi antrenează pentru a oferi utilizatorilor răspunsuri cât mai aproape de ceea ce își doresc.

Citește și