- Un studiu organizat de IPSOS în 23 de țări arată opinia oamenilor față de 5G
- 90% dintre europeni au păreri pozitive despre 5G, România fiind peste medie
- Opiniile negative provin, majoritar, în cazul persoanelor fără suficiente informații
Dacă te gândeai că oamenii se tem de tehnologia 5G, află că lucrurile nu stau deloc așa. Un studiu IPSOS a dezvăluit care e atitudinea europenilor față de 5G.
Advertisment
Deși procentul celor care admit că știu ce înseamnă 5G nu este foarte mare, doar 24%, atitudinea este în general pozitivă față de noua tehnologie. Mai exact, 90% dintre cei care au participat la studiu văd 5G ca fiind ceva pozitiv. Problema este că sunt în continuare foarte mulți oameni care nu știu exact ce înseamnă 5G.
Țara noastră este peste media europeană în ceea ce privește opinia legată de 5G. Dintre cele 23 de țări de un au participat oameni la studiu, Spania este pe primul loc cu 15 opinii pozitive la o opinie negativă. România este pe podium cu 11 păreri pozitive la o opinie negativă.
Recomandări
Ca o concluzie a studiului, află că cu cât oamenii sunt mai informați cu privire la ce reprezintă tehnologia 5G, cu atât tind să aibă o opinie mai bună.
Alina Stepan, CEO-ul Ipsos, spune de unde apar opiniile negative cu privire la tehnologia 5G: „Există o părere pozitivă faţă de 5G pentru că cei care au informaţii despre această tehnologie ei pot aprecia mai degrabă beneficiile decât potenţialele dezavantaje. Cea mai mare parte din feedback-ul negativ vine din necunoaştere”.
Românii sunt chiar peste media europeană în ceea ce priveşte încrederea în tehnologia 5G. Şi atunci de ce s-a creat impresia că numărul celor care cred în conspiraţii este mare? Explicaţia este una fost simplă: acele persoane sunt mai gălăgioase.
„De aici vine percepţia că românii cred că 5G este ceva negativ pentru că cei care au o părere pozitivă nu vorbesc despre asta. Doar cei care au o părere negativă pe care o rostogolesc în social media”, a mai spus Alina Stepan.
Partenerii noștri