• Detaliile provin din cel mai recent raport al IWF privind această problemă în creștere.
  • Cercetătorii au avertizat că acestea au potențialul de a fi folosite în mod abuziv.
  • Aproape 3.000 de imagini ar fi ilegale în conformitate cu legislația britanică.

Pedofilii se folosesc de inteligența artificială (AI) pentru a crea imagini cu celebrități în timp ce erau copii. Fundația Internet Watch Foundation (IWF) a declarat că imaginile unei cunoscute cântărețe reimaginate ca un copil sunt partajate de prădători, scrie BBC.

Pe un forum de pe dark web, organizația caritabilă spune că imaginile cu copii actori sunt, de asemenea, manipulate pentru a le face sexuale. Sute de imagini ale unor victime reale ale abuzurilor sexuale asupra copiilor sunt, de asemenea, create în prezent cu ajutorul unor generatoare de imagini personalizate.

Detaliile provin din cel mai recent raport al IWF privind această problemă în creștere, în timp ce încearcă să sensibilizeze opinia publică cu privire la pericolele pe care le reprezintă utilizarea de către pedofili a sistemelor de inteligență artificială care pot crea imagini pornind de la simple instrucțiuni text.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

De când aceste sisteme puternice de generare a imaginilor au intrat în domeniul public, cercetătorii au avertizat că acestea au potențialul de a fi folosite în mod abuziv pentru a genera imagini ilicite.

În luna mai, ministrul de interne Suella Braverman și secretarul pentru securitate internă al SUA, Alejandro Mayorkas, au emis o declarație comună prin care se angajează să abordeze creșterea alarmantă a imaginilor josnice generate de inteligența artificială cu copii exploatați sexual de către pedofili”.

Analiștii au declarat că există o nouă tendință a prădătorilor de a lua fotografii unice ale unor victime cunoscute ale abuzurilor asupra copiilor și de a recrea multe altele în diferite contexte de abuz sexual.

Citește și: