• Noul Telo oferă o autonomie de peste 500 de kilometri și are un set de baterii de 106 kWh.
  • Telo este primul pickup 100% electric din lume și se poate încărca rapid în 20 de minute.
  • Telo vine cu 500 de cai putere, iar prețul de pornire este de 50.000 de dolari.

Un start-up din California a lansat prototipul primului pick-up în totalitate electric din lume, noul Telo oferă o autonomie de peste 500 de kilometri și are un set de baterii de 106 kWh care oferă o încărcare rapidă în doar 20 de minute, scrie The Verge.

Telo va fi mini, se pare că va avea capacitatea unui Toyota Tacoma, dar spațiul unui Mini Cooper, adică doar aproximativ 152 de centimetri. La fel ca multe EV-uri, Telo promite că va fi foarte rapid, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,0 secunde.

Telo va fi gata în 2025

Pickup-ul vine cu 500 de cai putere la bord și se preconizează că primele modele vor fi gata în 2025, urmând să fie livrate în 2026. Telo, al cărui sediu central se află în San Carlos, California, intenționează să își asambleze vehiculele în Statele Unite ale Americii. Vehiculul va avea camere și senzori pe mai multe porțiuni, iar ele vor putea detecta eventualele impacturi și după vor activa sistemele de asistență pentru șofer.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Camionetele electrice devin din ce în ce mai cerute pe piață, cu producători auto importanți precum Ford, General Motors și Tesla, care au lansat sau intenționează să lanseze propriile modele în viitorul apropiat. Aceste camionete oferă o serie de avantaje inclusiv emisii mai reduse și autonomie mai mare.

Citește și: