• Primăria Galați a creat un funcționar public virtual, bazat pe A.I.
  • Asistentul digital se află în perioada de antrenare și testare.
  • Asistentul răspunde la întrebări despre urbanism, impozite și taxe.
  • Hyundai și Kia prezintă un nou robot pentru livrări, DAL-e Delivery.
  • Robotul livrează cafele pentru angajații din clădirile de birouri.
  • DAL-e Delivery livrează până la 16 cafele sau pachete de până la 10 kg.


Galați a angajat un funcționar public… virtual! Asistentul digital folosește Inteligența Artificială și, în prezent, se află în perioada de antrenare și testare, ca să se adapteze nevoilor reale ale gălățenilor.


Robotul poate răspunde la întrebări legate de urbanism, impozite, taxe și alte venituri locale. „Seriozitatea în interacțiune este esențială în obținerea unui conținut funcțional şi folositor”, transmite biroul de presă al Primăriei din Galaţi.


Ceva mai evoluați, Hyundai și Kia Robotics Lab au prezentat și ei un robot pentru livrări, numit „DAL-e Delivery”, scopul lui fiind să livreze cafele pentru angajații din companii. Poate transporta până la 16 cafele sau pachete de până la 10 kilograme și știe cui să i livreze pentru că folosește tehnologie de recunoaștere facială, cu Inteligență Artificială. În viitor, producătorii vor să folosească robotul ca să livreze alimente, băuturi și colete în birouri.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Dar nu este primul de acest gen. În 2023, Hyundai a lansat un alt robot autonom cu recunoaștere facială, care ajută oaspeții din cadrul unui hotel, care te filmează peste tot.

Citește și