• În SUA, autoritățile au acordat primele licențe pentru dronele comerciale care vor opera zboruri pe distanță lungă.
  • Autoritatea Federală de Aviație din SUA a făcut o excepție de la regulile care impuneau ca o dronă comercială să poată zbura doar sub supravegherea vizuală a unui operator de la sol.
  • Directorul executiv al MATERNET, un producător care furnizează drone a declarat că „noua legislație deschide perspectiva utilizării comerciale a dronelor”.

În SUA, autoritățile au acordat primele licențe pentru dronele comerciale care vor opera zboruri pe distanță lungă. Pasul este considerat unul crucial pentru companiile de livrări, până acum doar dronele militare au putut zbura fără “supraveghere vizuală”.


Autoritatea Federală de Aviație din SUA a făcut o excepție de la regulile care impuneau ca o dronă comercială să poată zbura doar sub supravegherea vizuală a unui operator de la sol. Înaine, companiile care doreau să folosească astfel de drone pe distanțe mai lungi erau obligate să plaseze operatori pe tot parcursul zborului, care să raporteze eventuale obstacole zărite în drumul acestuia.


Directorul executiv al MATERNET, un producător care furnizează drone a declarat că „noua legislație deschide perspectiva utilizării comerciale a dronelor”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA


Commercial Drone Alliance, o organizație non-profit susținută de zeci de companii, inclusiv Amazon și AT and T, se așteaptă ca noile schimbări să creeze un precedent, iar tot mai multe companii să primească aprobarea de a opera drone la distanță mare.

Citește și: