• Profesorii de la Harvard susțin că au colectat, pentru prima dată în istorie, material care provine din afara sistemului nostru solar.
  • Echipa a găsit aproximativ 700 de sfere metalice minuscule în timpul expediției.
  • Oamenii de știință explică faptul că modelele elementelor diferă de corpurile din sistemul nostru solar, inclusiv de scoarța continentală superioară a Pământului.

Oamenii de știință susțin că au colectat, pentru prima dată în istorie, material care provine din afara sistemului nostru solar, scrie Daily Mail. Fizicianul de la Harvard, profesor Avi Loeb, care vânează extratereștri, a spus că analiza timpurie a fragmentelor de metal, recuperate de echipa sa din Oceanul Pacific, sugerează că acestea provin din spațiul interstelar.

Rămășițele proveneau de la un obiect asemănător unui meteor care s-a prăbușit în largul coastei Papua Noua Guinee în 2014, despre care profesorul Loeb nu exclude că ar fi putut fi fragmente ale unei nave extraterestre. Echipa a găsit aproximativ 700 de sfere metalice minuscule în timpul expediției, iar cele 57 analizate conțin compoziții care nu se potrivesc cu niciun aliaj natural sau artificial.

„Aceasta este o descoperire istorică, deoarece reprezintă prima dată când oamenii pun mâna pe materiale dintr-un obiect mare care a ajuns pe Pământ din afara sistemului solar”, a spus profesorul Loeb marți.

Recomandări

CE SE ALEGE DE AMERICA?
SECURITATE LA COTE MAXIME
CE SE ALEGE DE AMERICA?
CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU

Loeb și echipa sa și-au publicat studiul asupra constatărilor, care încă nu a fost revizuit de colegi. Documentul explică faptul că modelele elementelor diferă de corpurile din sistemul nostru solar, inclusiv de scoarța continentală superioară a Pământului.

Se afirmă că fragmentele, cunoscute sub numele de sferule, sunt bogate în beriliu, lantan și uraniu, împreună cu un conținut scăzut de elemente care se leagă de fier, cum ar fi reniul, unul dintre cele mai rare elemente găsite pe Pământ.

În timp ce elementele se găsesc pe Pământ, profesorul Loeb a explicat că modelele nu se potrivesc cu aliajele găsite pe planeta noastră, Lună, Marte sau alți meteoriți naturali din sistemul solar.

Citește și: