• Elon Musk a anunțat într-o postare pe X că primul pacient Neuralink cu implant cerebral s-a recuperat.
  • Musk spune că persoana care s-a oferit voluntară pentru implant poate controla un mouse cu gândurile.
  • Pe 28 ianuarie a avut loc intervenția chirurgicală în urma căruia i-a fost implantat acel cip.

Primul om care a acceptat un implant cu cip Neuralink s-a recuperat complet. Este anunțul făcut de Elon Musk la aproape o lună de la operație. „S-a recuperat complet, având efecte neuronale de care suntem conștienți. Pacientul poate să miște un mouse pe un ecran doar gândindu-se la asta”, spune Musk.

Implantul Neuralink, denumit Telepathy, permite beneficiarilor să își controleze telefonul sau computerul „doar gândindu-se”, a declarat Musk în ianuarie. Primii pacienți și utilizatori ai dispozitivului vor fi persoane „care și-au pierdut utilizarea membrelor”, scrie Business Insider.

Neuralink se află încă în stadiile incipiente de testare și dezvoltare, iar speranțele sale de a implementa pe scară largă tehnologia de „citire” a creierului și de control al computerelor este încă în viitor cu mulți ani. Primele produse ale Neuralink vor avea ca scop restabilirea funcțiilor pierdute de persoanele cu paralizie sau cu deficiențe de vedere, a declarat anterior Musk.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Miliardarul a declarat că primele produse ale Neuralink vor include „Telepatia”, care le va permite utilizatorilor să controleze un telefon sau un computer „doar gândindu-se”, o funcție pe care acest studiu clinic este parțial conceput pentru a o testa, precum și funcții care ar putea reda vederea persoanelor nevăzătoare, dar Musk spune că tehnologia își propune să fie folosită pe scară mai largă pentru a îmbunătăți memoria și a ridica nivelul de inteligență.

Citește și