• Serviciile Secrete din America au precizat că sunt responsabile pentru asigurarea protecției și continuității guvernului american.
  • Fișele informative au fost obținute recent de la Serviciul Secret al SUA.
  • Agenția ar putea urmări site-uri precum OnlyFans, Pinterest și Twitch, pe lângă platformele cunoscute precum Facebook și Twitter.

O organizație de supraveghere guvernamentală, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW), a obținut recent o fișă de informare din decembrie 2020 de la Serviciile Secrete SUA, scrie FOX Business.

În timp ce organizația căuta corespondența care a condus la revoltele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, informarea a dezvăluit că agenția monitoriza site-uri web care, din punct de vedere istoric, nu au fost asociate cu retorica politică violentă.

Pe lângă Facebook, Twitter și Instagram, documentele arată că agenția monitoriza în mod regulat conturile de pe OnlyFans și Pinterest. Multe dintre aceste conturi erau private sau inactive.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Rămâne neclar de ce serviciile secrete americane ar fi vizat conturile de pe OnlyFans și Pinterest. Primul este un serviciu pe bază de abonament cunoscut pentru că oferă conținut cu tematică pentru adulți, în timp ce al doilea este un motor de descoperire vizuală pentru a găsi lucruri precum rețete și idei de decorare a casei.

În cadrul ședințelor de informare se cerea ca „verificări suplimentare să fie făcute în timpul tuturor turelor” și să se alerteze posturile care fac amenințări directe sau menționează călătorii. De asemenea, nu este clar dacă această practică a continuat în timpul administrației Biden, deoarece aceste documente erau din decembrie 2020.

„Serviciul Secret este responsabil pentru asigurarea protecției și continuității guvernului american”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției. „Luăm această misiune foarte în serios și vom fi vigilenți în monitorizarea tuturor tipurilor de comunicații din surse deschise, în strictă conformitate cu toate legile federale și cu Constituția”.

Contactat de FOX Business, Serviciul Secret al SUA a refuzat să comenteze operațiunile pentru a asigura „cele mai înalte niveluri de integritate”.

Citește și