• Flori, nuci de cocos, urlete de bucurie au făcut parte din festivitățile recente din India.
  • Testul inaugural al primului tunel de metrou subacvatic din India a avut loc miercuri.
  • Acesta se află la 32 de metri sub apă.

Cea mai nouă linie de metrou din Calcutta, India, care urmează să fie deschisă publicului în noiembrie, trece pe sub râul Hooghly, în nord-estul orașului. Tunelul este situat la 32 de metri sub apă, scrie CNN. „Acesta este un moment istoric pentru Metro Railway”, a declarat Kausik Mitra, șeful departamentului de relații publice al sistemului de metrou din Kolkata, într-o declarație.

„Este un pas revoluționar în furnizarea unui sistem de transport modern pentru locuitorii din Kolkata și din suburbii”.

Linia va conecta stația de metrou Howrah Maidan, care va fi deschisă în curând, și stația existentă Esplanade, situată pe partea opusă a râului, parcurgând 520 de metri în doar 45 de secunde. Odată deschisă, Howrah Maidan va fi cea mai adâncă stație de metrou din India.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pentru a binecuvânta noul tunel și noul tren, oficialii au făcut un ritual religios hindus pentru a aduce noroc, asta după ce trenul a intrat cu succes în stația din Howrah Maidan. Flori de șofran de culoare portocalie au fost presărate în jurul compartimentului conductorului din interiorul trenului, iar un muncitor a rupt o nucă de cocos în aplauzele și uralele colegilor săi.

Linia completă de metrou care va trece prin Howrah Maidan va avea o lungime de 4,8 km (trei mile). Calcutta a fost primul oraș din India care a avut un sistem de metrou. Infrastructura este o inițiativă națională majoră sub conducerea premierului indian Narendra Modi.

La începutul acestui an, țara a sărbătorit deschiderea primului tronson al unei noi autostrăzi expres cu opt benzi care leagă orașele New Delhi și Mumbai. Primul tronson finalizat leagă capitala de orașul Lalsot din nord-vestul statului Rajasthan, o destinație populară pentru turiști.

Citește și