• Noul flagship de la Samsung are o armă în lupta cu iPhone 15 Pro Max: A.I.
  • S24 Ultra vine cu mai multe funcții cu A.I. spectaculoase.
  • Sebastian Ujică a testat timp de 7 zile noul flagship Samsung.

Samsung pariază pe inteligența artificială în lupta cu Apple și Google de pe piața de smartphone-uri. Dovada clară: noul flagship Galaxy S24 Ultra care vine cu funcții cu adevărat spectaculoase care schimbă felul în care folosești telefonul mobil în fiecare zi. Cel puțin, asta spune Samsung. Cât este de adevărat? Sebastian Ujică, editor Aleph News, a testat timp de o săptămână telefonul.

„Așteptam de mult să văd ce impact va avea inteligența artificială asupra smartphone-urilor, cum le va îmbunătăți. Iar acum am avut o mostră: grație procesorului de ultimă generație, Snapdragon 8 Gen 3, ediția Galaxy, telefonul este extrem de rapid. Pentru prima dată vedem un telefon cu Android care se mișcă la fel de rapid ca un iPhone când umbli pe el. Acesta este marele plus. Să merg acum și la funcționalitățile aduse de AI pentru că sunt multe: Circle to Search e preferata mea pentru că poți foarte rapid să încercuiești orice ai pe ecran și apoi să fie efectuată o căutare după acea imagine: de exemplu, dacă vezi o vedetă purtând ceva și vrei să găsești magazinul care îl vinde, ai încercuit și voila”, a explicat Sebastian Ujică.

AI aduce asistență în chat

AI mai aduce asistență în chat, astfel că poate traduce automat un text în altă limbă, vine cu aplicație care traduce imediat o înregistrare audio în altă limbă, foarte utilă dacă ești într-o țară străină. De asemenea, AI poate sumariza un text lung în doar câteva secunde. Partea de editare foto care permite o mulțime de ajustări. Elegant este faptul că imaginile modificate cu AI sunt semnalizate printr-o etichetă. Partea mai puțin plăcută este că aceste funcționalități vor veni curând și pe alte device-uri, astfel că aduc temporar un mare plus pentru Galaxy S24.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Am fost cu telefonul în parc în weekend pentru a testa camera și am fost impresionat. Încă o dată, vedem cum Samsung a recuperat mult teren față de iPhone. Știi că trecerea de la o cameră la alta este sesizabilă pe un telefon cu Android și că nu poți face o rafală de poze? Ei bine, acum se poate. Iar faptul că acum telefonul are un senzor telephoto de 5x pe lângă cel de 3x față de anul trecut când era de 10x nu reprezintă un regres deloc. Din contră, acum imaginile sunt mult mai bune pe orice distanță până la 10x și chiar și acolo, deoarece vorbim de un senzor superior. În ceea ce privește bateria, mi-ar trebui mai mult timp pentru a veni cu o concluzie definitivă, însă în timpul petrecut cu telefonul n-am avut emoții: poate duce 2 zile fără mari probleme. Per total, vorbim de un telefon care deși suntem abia la începutul anului, cu greu va fi învins în lupta pentru smartphone-ul anului 2024”, a explicat Sebastian Ujică.

Citește și