• Oficialii din California au permis o extindere masivă a serviciului de taxi pentru vehicule autonome, scrie BBC.
  • Un robotaxi care transporta un pasager a intrat joi seară într-o intersecție și a fost lovit de o mașină de pompieri.
  • Angajații companiei Uber sunt îngrijorați de faptul că robotaxi-urile le vor lua locul de muncă.

La începutul acestei luni, oficialii din California au dat undă verde serviciului de taxi pentru vehicule autonome, scrie BBC.  Aproape o duzină de vehicule de croazieră cu conducere autonomă se regăsesc acum în San, blocând alte mașini și blocând traficul pentru aproximativ 15 minute până când mașinile au pornit și și-au continuat traseul.

Problema a fost cauzată de probleme de conectivitate celulară, potrivit Cruise. Mulți entuziaști de muzică se aflau în zonă pentru un festival, iar rețelele au fost supra-încărcate. Compania-mamă nu a putut comunica cu mașinile conectate la rețea. Incidentul, deși minor, a stârnit din nou controverse cu privire la lansarea comercială a robotaxi-urilor, care încă au probleme tehnice, inclusiv blocarea străzilor și interferența cu personalul de intervenție.

Este lumea pregătită pentru digitalizarea serviciului de taximetrie?

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Robotaxi-ul care transporta un pasager a intrat joi seară într-o intersecție și a fost lovit de o mașină de pompieri care mergea într-o situație de urgență. Camionul avea luminile și sirenele aprinse în acel moment. Vineri, Departamentul de Autovehicule a ordonat companie Cruise să își reducă flota de robotaxiuri la jumătate, în timp ce agenția investighează incidentele recente.

De asemenea, Departamentul de Autovehicule permite mașinilor cu conducere autonomă să circule pe drumurile publice și încearcă să reglementeze problemele generale de siguranță ale vehiculelor.

Pot robotaxiurile să înlocuiască companiile tradiționale, precum Uber și Bolt?

Angajații companiei Uber sunt îngrijorați de faptul că robotaxi-urile le vor lua locul de muncă. Un șofer de Uber a spus că „dacă permiteți taxiurilor autonome să se extindă, locuri de muncă vor fi eliminate, iar famiile șomerilor vor avea de suferit”, citează BBC.

Cu toate acestea, există și susținători ai vehiculelor autonome. George Janku, chirurg ortoped din San Francisco și pasionat de ciclism, a spus: „Văd cum se comportă aceste mașini și am mai multă încredere în ele decât în ​​șoferii furioși sau distrași”. El a adăugat că a întâlnit multe accidente grave care au implicat șoferi umani, iar robotaximetria pare a fi mai sigură.

Cu toate acestea, va fi nevoie de reglementări și supraveghere guvernamentală pentru a se asigura că revoluția vehiculelor autonome îmbunătățește cu adevărat viața în orașe.

Citește și: