• Sunak spune că societatea ar putea pierde orice control asupra inteligenței artificiale.
  • El a adăugat că dezvoltarea tehnologiei va cataliza creșterea economică și productivitatea.
  • IA ar putea fi folosită de grupurile teroriste pentru a răspândi frica și perturbarea la o scară și mai mare”.

Inteligența artificială ar putea contribui la facilitarea construirii de arme chimice și biologice, a avertizat premierul Rishi Sunak. În cel mai rău caz, societatea ar putea pierde orice control asupra inteligenței artificiale, împiedicând-o să fie dezactivată, a declarat Sunak, relatează BBC.

În timp ce potențialul de vătămare este contestat, nu trebuie să ne băgăm capul în nisip” în ceea ce privește riscurile A.I., a susținut el. Într-un discurs menit să prezinte Marea Britanie ca un lider mondial în domeniul A.I., premierul a declarat că tehnologia creează deja locuri de muncă.

El a adăugat că dezvoltarea tehnologiei va cataliza creșterea economică și productivitatea, deși a recunoscut că aceasta va avea un impact asupra pieței muncii. Discursul premierului de joi dimineață a prezentat capacitățile și potențialele riscuri pe care le prezintă A.I. – inclusiv atacurile cibernetice, frauda și abuzurile sexuale asupra copiilor – în urma publicării unui raport guvernamental.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Sunak a declarat că printre riscurile prezentate în raport se numără faptul că A.I. ar putea fi folosită de grupurile teroriste pentru a răspândi frica și perturbarea la o scară și mai mare”. Diminuarea riscului de dispariție a oamenilor din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală”, a spus el.

Dar a adăugat: Nu este un risc pentru care oamenii ar trebui să își piardă somnul în acest moment și nu vreau să fiu alarmist”. El a spus că, în general, este optimist” în ceea ce privește potențialul A.I. de a transforma în bine viața oamenilor.

Sunak a menționat instrumentele de inteligență artificială care îndeplinesc în mod eficient sarcini administrative, cum ar fi pregătirea contractelor și ajutorul în luarea deciziilor – roluri îndeplinite în mod tradițional de angajați.

Citește și