• La studiul Deloitte Global Human Capital Trends au participat 10.000 de respondenți.
  • Studiul a avut în vedere 105 țări din lume, dintre care și România.
  • 41% din companii se confruntă cu un deficit de competențe din partea angajatului.

Una din 3 companii nu reușește să găsească suficienți angajați, iar 41% dintre ele se confruntă cu un deficit de competențe necesare pentru a satisface cerințele actuale. Asta arată studiul Deloitte. La această ediție au participat aproximativ 10.000 de respondenți din 105 țări, inclusiv România.

35% din angajatori nu găsesc suficienți angajați, iar 41% din angajatori se confruntă cu un deficit de competențe necesare ale angajaților.

„Sunt multe perspective. Vorbesc și în calitate de antreprenor și în calitate de lider al unui club de afaceri, unde lucrez cu multe companii de aproape nouă ani. M-aș uita prima oară la sistemul de educație din România și că trebuie adaptat la cerințele forței de muncă. M-aș uita la crearea unei culturi organizaționale care să le permită acestor tineri să aibă un plan de carieră, să fie motivați, să își dorească să rămână angajați. Mă uit și la sistemul de salarizare pentru că cele din România nu sunt neapărat cele mai mari din Europa”, a explicat Bianca Tudor, antreprenoare și fondatoare a Elite Business Women Club.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Rolul unui lider: 

65% – Rolul de a conecta echipele, departamentele și diferitele zone geografice, în scopul îmbunătățirii performanței
65% – Rolul de a inspira angajații
53% – Capacitatea de a comunica eficient schimbările în rândul angajaților
47% – Capacitatea de a crea forțe de muncă reziliente, adaptabile, ce poate deprinde competențe noi și prelua noi roluri
41% – Capacitatea de a fi rezistent la schimbări.

Citește și: