• În SUA apar aproximativ 30.000 de cazuri de arc electric anual.
  • Ontario Power Generation a implementat cinci roboți Spot de la Boston Dynamics.
  • Spot poate efectua întreaga operațiune în mod autonom, ca un om.

În Statele Unite, se estimează că apar aproximativ 30.000 de cazuri de arc electric în fiecare an. Zilnic se înregistrează unul sau două decese în America de Nord. Riscul poate fi minimuzat, cu ajutorul roboților. Ontario Power Generațion, cea mai mare companie de furnizare de energie electrică din Ontario, din Canada, a început să folosească cinci roboți de la Boston Dynamics.

Oricând putem separa fizic oamenii de îndeplinirea unei sarcini, știm că Spot ar putea face lucrurile mai sigure. Avem nevoie de posibilitatea de a folosi un instrument, care să îndeplinească anumite sarcini. Doza de expunere la radiații a muncitorilor scade sau, alteori scade riscul convențional, al îndeplinirii unor sarcini fizice”, spun reprezentanții companiei.

În anul 2022, echipa de la OPG a avut ideea de a utiliza brațul dexter al roboțelului Spot pentru a ajuta la declanșarea și descărcarea unui întrerupător electric de 600 de volți, o activitate care prezintă un risc ridicat de descărcare electrică. După ce a fost testat, Spot a fost trimis din nou la Boston Dynamics, pentru automatizarea procesului și a fi capabil să repete demontarea întrerupătorului mai rapid pe viitor.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA

Au întrebat dacă există o modalitate de a o face în siguranță folosind un robot pentru a elimina pericolul pentru oameni. . Ceea ce am reușit să facem cu o practică reală în laboratorul de întrerupătoare de la Darling Learning Center, unde aveam un model similar al acelui întrerupător, a fost să le exersăm pe amândouă”, a povestit Mike Di Lisi, coordonator de inovații, Boston Dynamics.

Citește și: