• Sam Altman, fostul director general al OpenAI, a fost concediat în urma unei analize deliberative a consiliului de administrație.
  • Decizia de a-l concedia pe Altman a fost luată după ce consiliul de administrație și-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a conduce OpenAI.
  • Mira Murati, directorul general de tehnologie, va fi CEO interimar, iar compania va începe căutarea pentru un succesor permanent al funcției de CEO.

Sam Altman a fost concediat din funcția de director general al OpenAI, a anunțat vineri compania, scrie The Verge.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului de administrație, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”, a precizat compania în postarea de pe blogul său.

„Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI”.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Directorul general de tehnologie Mira Murati va fi CEO interimar. Compania va efectua o căutare pentru succesorul permanent al CEO-ului.

Aceasta este o întorsătură extrem de bruscă a evenimentelor. Chiar săptămâna trecută, Altman a ținut un discurs la conferința DevDay a companiei, unde a anunțat o suită de noi actualizări majore pentru a concura cu alte mari companii de tehnologie, precum Microsoft și Google. Se poate spune că OpenAI a dat startul actualei curse a înarmării cu inteligență artificială cu ajutorul foarte popularului ChatGPT de anul trecut.

Citește și