Sam Altman a fost concediat din funcția de director general al OpenAI: „Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa”

Sam Altman a fost concediat din funcția de director general al OpenAI, a anunțat vineri compania, scrie The Verge.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului de administrație, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administrație, împiedicând capacitatea acestuia de a-și exercita responsabilitățile”, a precizat compania în postarea de pe blogul său.

„Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI”.

Directorul general de tehnologie Mira Murati va fi CEO interimar. Compania va efectua o căutare pentru succesorul permanent al CEO-ului.

Aceasta este o întorsătură extrem de bruscă a evenimentelor. Chiar săptămâna trecută, Altman a ținut un discurs la conferința DevDay a companiei, unde a anunțat o suită de noi actualizări majore pentru a concura cu alte mari companii de tehnologie, precum Microsoft și Google. Se poate spune că OpenAI a dat startul actualei curse a înarmării cu inteligență artificială cu ajutorul foarte popularului ChatGPT de anul trecut.

Citește și

Exit mobile version