• Taxiurile aeriene fără pilot vor fi dezvoltate de Compania Wisk Aero.
  • Air Taxi Gen 5 poate să facă decolări și aterizări verticale.
  • Pasagerii au o interfață video cu traiectoria zborului.

Taxiul viitorului va fi un eVTOL, adică un autovehicul zburător fără pilot. O companie din California vrea să revoluționeze transportul urban cu taxiuri aeriene autonome. Primul model este testat deja, iar lansarea pe piață este așteptată în câțiva ani.

Cum vor fi taxiurile aeriene?

Taxiurile aeriene la care lucrează compania Wisk Aero sunt complet autonome, fără pilot la bord, și folosesc tehnologia eVTOL pentru a decola și ateriza vertical. Prototipul actual se numește Gen 5 Air Taxi și poate transporta patru pasageri. Este proiectat pentru a zbura fără pilot, cu supervizare de la sol. Poate transporta patru pasageri și bagaje de mână.

Inginerii de la Wisk Aero spun ca aceste autovehicule eVTOL sunt proiectate să fie extrem de sigure, cu măsuri redundante de siguranță integrate și un nivel de zgomot redus.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cum va funcționa sistemul de asistență pentru pasageri?

Aeronava va fi dotată cu un sistem de video asistență. Prin apăsarea unui buton de ajutor, pasagerii pot contacta un manager pentru informații despre zbor. Sistemul oferă, de asemenea, un traseu de zbor și timp estimat de călătorie pentru a asigura confortul pasagerilor.

Acest nou tip de aeronavă, cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), promite să transforme complet transportul urban. Serviciul o sa fie disponibil după ce va primi aprobarea de la Federal Aviation Administration (FAA). Compania preconizează să introducă acest serviciu pe piață în viitorul apropiat, după finalizarea testelor, in zonele urbane dens populate.

Citește și