• Taste the TV folosește 10 recipiente cu arome pentru a creea gustul dorit.
  • Taste the TV îți oferă experienţa de a mânca la un restaurant, la tine acasă.
  • Taste the TV a fost conceput în ultimul an și va costa 875 de dolari.

De multe ori te-ai uitat la videoclipuri culinare și te-ai întrebat ce gust are mâncarea pe care o prepară. De acum vei putea ști. Asta pentru că un profesor japonez a inventat televizorul cu gust care poate reda aromele alimentelor.

Dispozitivul, numit „Taste the TV”, utilizează 10 recipiente cu arome, care sunt pulverizate în combinație în așa fel încât îți pot reda gustul unui anumit aliment. Proba de aromă ajunge pe ecranul televizorului, iar privitorul poate gusta. Tehnologia a fost dezvoltată de Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

El susține că această tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii interacționează, mai ales în această perioadă pandemică. Homei a spus că „Scopul este acela de a oferi oamenilor posibilitatea de a trăi experienţe precum aceea de a mânca la un restaurant din altă zonă a lumii, chiar dacă se află acasă”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Printre funcțiile dispozitivului se numără cursurile la distanţă pentru somelieri și bucătari sau jocurile ce implică degustarea, a spus Homei. A purtat, de asemenea disucuții cu unele companii interesate de această tehnologie. Au fost discuții despre dispozitive capabile să aplice o aromă de pizza.

Homei a declarat că a conceput prototipul TTTV în ultimul an şi a precizat că o versiune comercială ar costa aproximativ 100.000 de yeni, adică 875 de dolari americani.