• Centrul pentru siguranța AI, cu sediul în San Francisco, a publicat o scrisoare în care avertizează că tehnologia ar putea distruge omenirea.
  • IA poate îndeplini sarcini care salvează vieți, cum ar fi algoritmii care analizează imagini medicale precum razele X și ultrasunetele.
  • Reglementarea AI devine un punct de interes pentru guvernele lumii.

Rashik Parmar, director executiv al BCS, The Chartered Institute for IT, a declarat că blockbusterele de la Hollywood, precum Terminator și Ex Machina, au înrădăcinat” îngrijorările publicului cu privire la inteligența artificială, scrie Sky News.

Cuvintele sale au fost rostite după ce Centrul pentru siguranța AI, cu sediul în San Francisco, a publicat o scrisoare în care avertizează că tehnologia ar putea distruge omenirea și că acest risc ar trebui tratat cu aceeași urgență ca și pandemiile sau războiul nuclear.

Parmar a spus: Ar trebui să existe un scepticism sănătos în ceea ce privește tehnologia mare și modul în care aceasta folosește inteligența artificială, motiv pentru care reglementarea este esențială pentru a câștiga încrederea publicului. Dar multe dintre temerile și îngrijorările noastre înrădăcinate provin, de asemenea, din filme, mass-media și cărți, cum ar fi caracterizările AI din Ex Machina, Terminator și chiar revenind la ideile lui Isaac Asimov, care au inspirat filmul I, Robot.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În timp ce inteligența artificială poate îndeplini sarcini care salvează vieți, cum ar fi algoritmii care analizează imagini medicale precum razele X și ultrasunetele, capacitățile sale în creștere rapidă și utilizarea tot mai răspândită prin intermediul unor aplicații precum ChatGPT au stârnit îngrijorări.

Inteligența artificială, un punct de interes pentru guvernele lumii

Luna trecută, Geoffrey Hinton, unul dintre cei mai importanți informaticieni britanici – considerat nașul inteligenței artificiale” – și-a părăsit funcția la Google, avertizând că aceasta ar putea alimenta dezinformarea și ar putea lăsa un număr mare de oameni fără un loc de muncă. Reglementarea inteligenței artificiale a devenit un punct de interes pentru guvernele din întreaga lume în ultimele luni.

Prim-ministrul Rishi Sunak a purtat discuții la începutul acestei luni cu șefii OpenAI, compania din spatele ChatGPT, Google DeepMind și Anthropic. De asemenea, prim-ministrul s-a întâlnit cu Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet, compania mamă a Google, la Darlington Economic Campus.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat: Ei au vorbit despre găsirea unui echilibru corect pentru a se asigura că sunt puse în aplicare măsurile de protecție adecvate de reglementare, în timp ce se promovează inovarea.”

Citește și