• Business Insider a creat lista celor 100 lideri din lumea inteligenței artificiale.
  • Liderii precum Amodei, Brockman și Delangue influențează industria prin inovații.
  • Printre cele mai importante companii se numără Amazon, Microsoft sau Google.

Un grup select de 100 de persoane este responsabil de revoluția actuală a Inteligenței Artificiale. Publicația Business Insider a făcut lista cu cei mai importanți oameni din AI și acoperă cele mai diverse domenii.

Printre ele se numără Dario Amodei de la Anthropic, Greg Brockman de la OpenAI sau Clem Delangue de la Hugging Face. Aceștia sunt lideri care au contribuit până acum se semnificativ la dezvoltarea și răspândirea inteligenței artificiale în diverse sectoare industriale.

Business Insider a făcut un top 15 dintre din care mai fac parte Aidan Gomez, de la Cohere, Mira Murati de la OpenAI sau Sarah Nagy de la Seek AI.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.

Brockman sau Delangue influențează industria prin inovații, prin investiții continue în acest sector și prin dezvoltarea de noi produse bazate pe inteligența artificială, pe care o vedem că în fiecare zi evoluează prin munca lor, practic contribuie la crearea unui mediu mai sigur și accesibil pentru companii care vor să să acceseze inteligența artificială și promovează în același timp și cercetarea în domeniu.

Sarah Nagy de la Seek AI folosește AI-ul generativ pentru a automatiza sarcinile pentru echipele corporative în ceea ce privește cercetarea datelor.

Inteligența artificială generativă este foarte importantă acum în promovarea adoptării tehnologiei cloud, deci practic descentralizarea informațiilor. Companii precum Microsoft, Amazon și Google investesc puternic în inteligența artificială și deschid practic calea spre noi aplicații inovatoare, mai accesibile și mai ieftine.

Citește și