- Timpul petrecut în fața ecranului de la telefon sau laptop nu este atât de nociv pe cât ai credea
- Cercetătorii de pe trei continente au analizat peste 12.000 de studii pe acest subiect
- Nu minutele sau orele pe care le petreci pe telefon te afectează, ci scopul cu care îl folosești
Timpul petrecut în fața ecranului de la telefon sau laptop nu este atât de nociv pe cât ai crede. Cercetătorii de pe trei continente au analizat peste 12.000 de studii pe acest subiect.
Cercetătotii au observat că majoritatea studiilor făcute până acum pe acest subiect sunt greșite. Asta din cauză că ele se bazează doar pe analiza expunerii îndelungate în fața ecranului, corelând strict acest lucru cu o serie de efecte negative precum creșterea depresiei, violenței sau ADHD-ului.
Ceea ce ei spun că este exagerat, pentru că rezultatele umflă relația negativă dintre utilizarea telefonului și posibilele probleme de sănătate la care ne expunem și conchid că telefoanele sunt nocive pentru noi, fără a eixsta vreo cauză clară în acest sens.
Ce soluție au găsit?
Soluția este ca în următoarele studii să se analizeze mai degrabă modul în care oamenii folosesc telefonul sau laptopul, decât timpul de expunere. Pentru că nu minutele sau orele pe care le petreci pe telefon te afectează, ci scopul cu care îl folosești. Pentru că știm cu toții că într-un telefon se găsesc o mulţime de aplicaţii, menite să-ți facă viaţa mai uşoară. Trebuie doar să înveți cum să te raportezi la el.