• Magnetul waveline poate utiliza energia valurilor pentru desalinizare și producerea de hidrogen.
  • Oamenii ar trebuie să se aștepte la o piatră de hotar pentru energia de fuziune, în 2024.
  • Inovații în domeniul energiei solare, precum mașini și ferestre solare revin în 2024.

Lumea continuă să evolueze de la an la an datorită tehnologiilor de ultimă generație. Cei de la CNET au alcătuit un top al celor mai importante tehnologii de energie regenerabilă pe care le vom urmări în 2024.

Pe primul loc se află magnetul Waveline

Magnetul waveline poate utiliza energia valurilor pentru desalinizare, producerea de hidrogen și generarea de energie electrică. Acest prototip a fost dezvoltat timp de peste 10 ani. Rezultatul este un design unic cu patru componente de bază.

Coloana vertebrală se întinde pe mijloc și asigură structura.  Platforma este cea care leagă magnetul de linia valurilor de la suprafața apei. Pârghiile conectează platforma la coloana vertebrală, iar pompele adună apa de mare și o presurizează.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Piatra de hotar

De asemenea, oamenii ar trebui să se aștepte în 2024 la o piatră de hotar în fuziunea nucleară, o tehnologie capabilă să furnizeze energie electrică non-stop.

În decembrie 2022, instalația națională de aprindere de la Lawrence Livermore National Laboratory a obținut primul său câștig net de energie, ceea ce înseamnă că echipa a produs o reacție de fuziune care a generat o cantitate de energie mai mare decât cea necesară pentru a declanșa reacția în primul rând. Această performanță a fost repetată în iulie 2023, producând un randament energetic din ce în ce mai mare.

Energie solară

În 2024 vei avea parte de noi inovații în domeniul energiei solare precum mașini și ferestre care captează energia solară. Având în vedere că tot mai multe companii încearcă să se poziționeze pe piață ca opțiuni ecologice sau durabile, energia solară se dezvoltă în ceea ce privește locul și modul în care poate fi utilizată.

În timp ce criticii spun că întotdeauna pare să fie la cel puțin un deceniu, reperele semnificative continuă să apară și fiecare aduce potențialul unui viitor parțial alimentat cu fuziune.

Citește și